Klantbeoordeling 5/5
5/5

Letselschade advocaat

Heeft u letselschade? Bijvoorbeeld door een auto-ongeluk, fietsongeluk, scooterongeluk of een bedrijfsongeval? Dan heeft u een letselschade advocaat nodig. Hemstra Advocatuur is gespecialiseerd in letselschade. Wij kunnen u helpen de schadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft. We zorgen er bovendien voor dat u snel een voorschot ontvangt zodat u zich kunt richten op uw herstel. In veruit de meeste gevallen doen we dit voor u geheel kosteloos. Uw wederpartij is namelijk verplicht uw advocaatkosten te betalen. We werken landelijk en we komen graag bij u thuis langs.

Waarom een letselschade advocaat?

Na een ongeval krijgt u vaak te maken met de verzekeraar van de wederpartij. Deze verzekeraar heeft ervaren schaderegelaars in dienst om uw schade te regelen. Zij werken echter voor de verzekeraar en niet voor u. Het is voor u van belang om al uw schade vergoed te krijgen. Het is echter in het belang van de verzekeraar om zo weinig mogelijk geld uit te keren. Dat is een tegenstrijdig belang en daarom is het van groot belang om een letselschade advocaat aan uw zijde te hebben. Wij komen namelijk wél op voor uw belangen. Wij zijn er alleen voor u en we weten op welk bedrag u recht heeft. 

In welke gevallen kan een letselschade advocaat u helpen?

In vrijwel alle gevallen waarbij u schade lijdt aan uw persoon (letselschade) en iemand anders aansprakelijk is voor die letselschade kan een letselschade advocaat u helpen. We kunnen u bijvoorbeeld bijstaan bij een:

 • Auto-ongeluk (met als gevolg bijvoorbeeld een whiplash), fietsongeluk of scooterongeluk;
 • Bedrijfsongeval / Ongeluk op het werk;
 • Hondenbeet;
 • Valpartij door een gebrekkige stoep of weg;
 • Medische fout.

Wij voeren het contact met de wederpartij of de verzekeraar van de wederpartij zodat u zich daar niet meer bezig hoeft te houden. Zo kunt u zich richten op uw herstel. Wij behandelen iedere zaak volgens een vast vijf stappen plan bij letselschade zodat u weet waar u aan toe bent. Twijfelt u of een letselschade advocaat u kan helpen? Neem gerust contact met ons op dan kijken we samen welke mogelijkheden er zijn om uw schade te verhalen. 

Welke schade kan een letselschade advocaat voor u verhalen?

Vrijwel alle schade die u lijdt door het ongeval is verhaalbaar. Een goede letselschade advocaat maakt een vergelijking tussen uw situatie na het ongeval en de hypothetische situatie zónder ongeval. Het (financiële) verschil daartussen is in beginsel uw schade. Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Gemiste inkomsten (ook zwarte inkomsten!)
 • Kosten voor hulp in het huishouden
 • Kosten voor hulp in en rondom uw woning
 • Verhuiskosten als u door uw letsel (al dan niet tijdelijk) moet verhuizen
 • Medische kosten zoals ziekenhuiskosten en fysiotherapie kosten en het eigen risico van uw zorgverzekeraar
 • Reiskosten van en naar uw behandelaren.
 • Kosten vanwege studievertraging

 

No cure no pay advocaat

Zoals hierboven al gezegd is een letselschade advocaat vaak kosteloos. De aansprakelijke wederpartij dient namelijk al uw kosten van rechtsbijstand te vergoeden. Dit is immers ook schade.

In sommige gevallen is het echter niet direct duidelijk of er iemand aansprakelijk is voor uw schade. In dat geval kunnen de kosten van een letselschade advocaat dan ook niet meteen verhaald worden. Soms is er ook discussie over de vraag of uw schade wel veroorzaakt is door het ongeval. Dat speelt bijvoorbeeld wanneer u al ziek was voor het ongeval en niet meteen duidelijk is of alle klachten aan het ongeval zijn toe te schrijven. Ook in dat geval kunnen uw advocaatkosten vaak niet verhaald worden.

In deze gevallen kan een no cure no pay advocaat uitkomst bieden. We komen dan namelijk met u overeen dat u ons alleen betaalt in geval van een positief resultaat. Als uiteindelijk blijkt dat uw wederpartij geen schadevergoeding hoeft te betalen dan betaalt u ons niets. Zo komt u er altijd financieel beter vanaf.

Direct een advocaat inschakelen? Neem contact op.

Contact

Meteen hulp nodig van een ervaren en deskundig letselschade advocaat van Hemstra Advocatuur? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. Ook voor vragen.

Uw eerste aanspreekpunt

Letselschade Adv

Rick Hemstra

Advocaat

Rick is een bevlogen en meelevende letselschade advocaat met veel ervaring. Hij heeft vele slachtoffers succesvol bijgestaan bij het verhalen van hun schade, waaronder slachtoffers van hondenbeten, auto-ongelukken, fietsongelukken, bedrijfsongevallen et cetera.