Klantbeoordeling 5/5
5/5

Schadevergoeding na een hondenbeet

hondenbeet pitbull letselschade advocaat

Ben u gebeten door de hond van een ander en heeft u schade? Als slachtoffer van een hondenbeet heeft u recht op schadevergoeding.

Als gevolg van een hondenbeet kunt u forse verwondingen oplopen. Daardoor maakt u mogelijk extra kosten. Bijvoorbeeld omdat u naar het ziekenhuis moet of naar de fysiotherapeut, of omdat u hulp nodig heeft in en om het huis. Daarnaast mist u mogelijk inkomsten omdat u niet of minder kunt werken als gevolg van de hondenbeet. U lijdt ten slotte ook immateriële schade in de vorm van leed en pijn. Deze schade kunt u claimen bij de eigenaar van de hond. De eigenaar moet aan u een schadevergoeding betalen.

Gratis hulp van een advocaat

Het is erg belangrijk om hulp in te schakelen. Als u zelf het contact voert geeft u in het ergste geval uw rechten prijs. Wij kunnen u gratis helpen met het claimen van uw schade. Een gespecialiseerde letselschade advocaat van Hemstra Advocatuur staat voor u klaar. Wij werken landelijk en komen zo nodig bij u thuis. We nemen uw zorgen uit handen en zorgen ervoor dat u de maximale schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Plan binnen 3 minuten een gratis consult in en we bellen u op het afgesproken tijdstip. Uiteraard kunt u ons ook nu bellen.

Aansprakelijkheid voor een hondenbeet

Als u bent gebeten door de hond van iemand anders, mag u verwachten dat de eigenaar van de hond uw schade vergoedt. De schade kunt u verhalen op de eigenaar van de hond. Daar heeft u recht op. Hij of zij is namelijk aansprakelijk voor gedragingen van de hond. Daarvoor is niet vereist dat de eigenaar van de hond ook schuld heeft. Dat noemen we risicoaansprakelijkheid.

In de meeste gevallen betekent dit dat u een schadevergoeding krijgt van de verzekeraar van de degene wiens hond u heeft gebeten. Hondeneigenaren zijn doorgaans namelijk verzekerd waardoor de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk uw schade betaalt. U hoeft zich daarom ook niet schuldig te voelen wanneer u een schadevergoeding vordert als degene die aansprakelijk voor de hondenbeet een vriend of kennis van u is.

Schadevergoeding claimen

Het is belangrijk dat een ervaren advocaat uw schadeclaim behandelt.  Hemstra Advocatuur heeft ruime ervaring met het claimen van schadevergoeding na hondenbeten. Een ervaren en betrokken advocaat staat u bij van het begin tot het einde van het traject. Dit is voor u geheel kosteloos. De wederpartij betaalt namelijk ook uw juridische kosten. Wij kunnen in veel gevallen al snel een voorschot op de schadevergoeding voor u regelen zodat u zich kunt richten op uw herstel na de hondenbeet. Soms al binnen enkele dagen.

Hoogte schadevergoeding na hondenbeet

De hoogte van de schadevergoeding waar u recht op heeft na een hondenbeet is afhankelijk van veel factoren. In het bijzonder van de ernst van het letsel en de beperkingen die u daarvan ondervindt.      

Onze gespecialiseerde letselschade advocaat bepaalt uw schade aan de hand van verschillende factoren:

  • De kosten die u heeft gemaakt als gevolg van de hondenbeet
  • De inkomsten die u gemist heeft
  • De immateriële schade die u heeft geleden (smartengeld)

Alle schadeposten worden verwerkt in een schadestaat om zo tot een berekening van de schadevergoeding te komen waar u recht op heeft. Dit kan variëren van enkele honderden euro’s tot honderdduizenden euro’s afhankelijk van uw specifieke geval. Wij claimen altijd het maximale waar u recht op heeft.

Gespecialiseerde hondenbeet advocaat

Een gespecialiseerde landelijk werkende letselschade advocaat van Hemstra Advocatuur kan u in veel gevallen geheel kosteloos helpen uw schade te verhalen. Neem contact met ons op voor een 100% gratis en vrijblijvend gesprek waarin we uw zaak bespreken. Bel ons op 050 211 08 92 of plan meteen een afspraak door op de knop hieronder te klikken. U kunt ook het contactformulier invullen en uw vraag via die weg stellen.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Meer kennis

sommatiebrief ontvangen
IE-recht
Rick Hemstra

Sommatiebrief ontvangen. Wat te doen?

U heeft een sommatiebrief ontvangen waarin u wordt beschuldigd van het maken van inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht van een ander. Bijvoorbeeld een merkrecht, auteursrecht

Verder lezen