Klantbeoordeling 5/5
5/5

Letselschade na een scooterongeluk

scooterongeluk

Heeft u letselschade opgelopen na een scooterongeluk? Is de oorzaak van het ongeval de schuld van een ander? Dan heeft u recht op een schadevergoeding

Het is belangrijk dat u uw rechten veilig stelt. Een letselschadeadvocaat van Hemstra Advocatuur kan u gratis helpen met letselschade claimen. Neem zo snel mogelijk contact op via 050 211 08 92 of via het contactformulier op deze pagina. Het is ook mogelijk zelf op een ander moment een gratis consult in te plannen met een advocaat door gebruik te maken van de knop hieronder.

Welke schade kunt u claimen na een scooterongeluk?

In principe komt alle schade die u lijdt als gevolg van het ongeval voor vergoeding in aanmerking. Dit zijn in ieder geval alle kosten die u maakt en alle inkomsten die u mist door het scooterongeluk. Hieronder vallen bijvoorbeeld de volgende schadeposten

  • de schade aan uw scooter
  • medische kosten (inclusief eigen risico)
  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • kosten voor werkzaamheden in en om het huis die u zelf niet meer kunt verrichten
  • een gemiste vakantie
  • het inkomen dat u misloopt (ook zwarte inkomsten)

Naast vergoeding van deze materiële schade heeft u ook recht op vergoeding van uw immateriële schade. Deze schadevergoeding noemen we ook wel smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn en het leed dat u heeft geleden als gevolg van het scooterongeluk.

Soorten letsel na een scooterongeluk

De schade na een scooterongeluk is vaak groot. Zeker in vergelijking met een auto-ongeluk. Als scooterrijder of als bijrijder op een scooter bent u kwetsbaar. Daardoor is de kans groot dat u forse letselschade oploopt. In de praktijk zien we na een scooterongeluk vaak het volgende letsel.

  • botbreuken
  • (zware) kneuzingen
  • sneeën en schaafwonden
  • whiplash
  • hersenschuddingen en hersenletsel

Aansprakelijkheid

De kans dat u een scooterongeluk krijgt is helaas groot. U bent in verhouding tot auto’s relatief klein en u wordt daardoor gemakkelijk over het hoofd gezien. Als iemand u aanrijdt en fout zit, dan dan is diegene meestal aansprakelijk. Een fout die leidt tot aansprakelijkheid is bijvoorbeeld:

  • geen voorrang verlenen aan verkeer van rechts
  • onvoldoende afstand houden
  • plotseling remmen
  • door rood rijden
  • haaientanden negeren

Soms is het ook mogelijk om na een eenzijdig scooterongeluk iemand aansprakelijk te stellen. Als u schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een gat in de weg of een losse tegel, dan kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn. Dit is doorgaans de gemeente. Het gebrek aan de weg moet gevaar veroorzaken. Ook hier ligt de bewijslast bij u.

Wel ligt de bewijslast bij u. U zult moeten aantonen dat de schuld van het ongeval niet bij u ligt maar bij de ander. Het daarom belangrijk om direct na het ongeval een schadeformulier in te vullen, foto’s te maken van de verkeerssituatie en de namen en contactgegevens van eventuele getuigen te noteren. Op deze manier kunt u bewijzen wat er is gebeurd op het moment dat een discussie ontstaat.

Wanneer discussie ontstaat tussen u en degene die het scooterongeluk heeft of diens verzekeraar is het belangrijk om een ervaren letselschadeadvocaat in te schakelen die ervoor zorgt dat de aansprakelijkheid alsnog erkend wordt. Eventueel door een rechter. Een ervaren letselschadeadvocaat van Hemstra Advocatuur kan u bijstaan.

Hulp inschakelen

Heeft u een scooterongeluk gehad en wilt u letselschade claimen? Een ervaren advocaat van Hemstra Advocatuur staat u kosteloos bij. Wij staan slachtoffers uit heel Nederland bij en komen zo nodig bij u thuis. Neem contact op via het telefoonnummer 050 211 08 92 of gebruik de knop hieronder om een gratis consult in te plannen, dan bellen wij u. Liever per e-mail contact? Gebruik het contactformulier.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Meer kennis

sommatiebrief ontvangen
IE-recht
Rick Hemstra

Sommatiebrief ontvangen. Wat te doen?

U heeft een sommatiebrief ontvangen waarin u wordt beschuldigd van het maken van inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht van een ander. Bijvoorbeeld een merkrecht, auteursrecht

Verder lezen
letselschade stappenplan vergoeding
Letselschade
Rick Hemstra

Letselschade, ons 5-stappenplan

Elke letselschade zaak is uniek. Geen ongeval is hetzelfde en geen letsel is hetzelfde. Toch zijn er een aantal stappen die elke letselschade zaak doorloopt.

Verder lezen