Klantbeoordeling 5/5
5/5

Letselschade na een auto-ongeluk

U heeft een auto-ongeluk gehad door toedoen van iemand anders. U heeft verwondingen opgelopen en u heeft pijn. Bovendien is uw auto beschadigd. Hierdoor maakt u extra kosten en loopt u inkomsten mis. U heeft bovendien veel leed. Al deze schade noemen we letselschade. U heeft in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding.

Is degene die u heeft aangereden aansprakelijk? Dan moet diens verzekeraar uw schade vergoeden. Het is belangrijk om hulp in te schakelen om de veroorzaker aansprakelijk te stellen en te onderhandelen met de verzekeraar. Alleen zo krijgt u de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft.

Juridische hulp is gratis. De aansprakelijke tegenpartij moet namelijk ook uw advocaatkosten betalen. Wij declareren onze kosten rechtstreeks bij de wederpartij. Hemstra Advocatuur heeft ruime ervaring op dit gebied en al veel slachtoffers door heel Nederland met succes bijgestaan. Plan meteen vrijblijvend en geheel kosteloos een consult in. U wordt teruggebeld door een ervaren letselschade advocaat die u meteen een inschatting van de kansen en de hoogte van de schadevergoeding kan geven.

Inhoudsopgave

Wat moet ik doen na een auto-ongeluk?

Direct nadat u een aanrijding heeft gehad met uw auto is het van groot belang u te richten op uw gezondheid en veiligheid. Bel 112 als u letsel heeft opgelopen en medische zorg nodig heeft of als er een onveilige situatie is ontstaan. Ga ook van de weg af en ga naar een veilige plaats. Bijvoorbeeld aan de andere kant van de vangrail als die er is. Nadat u veilig bent raden wij u aan, indien mogelijk, het volgende te doen:

 • Maak foto’s van de plaats van de aanrijding, de verkeerssituatie aldaar, uw verwondingen en de schade aan uw auto. Waren er getuigen? Zorg dat u de gegevens van deze personen noteert zodat zij later een verklaring af kunnen leggen over de toedracht van het ongeval.
 • Vul een schadeformulier in. Ook als de schade lijkt mee te vallen. In veel gevallen komt de werkelijke schade pas later aan het licht. Zowel de schade aan uw auto als aan u zelf. Het is niet ongebruikelijk dat u pas enkele uren na het ongeval last van uw hoofd en/of nek krijgt en vervolgens blijkt dat u een whiplash heeft.
 • Was er politie aanwezig? Zorg dat u zo snel mogelijk een kopie van het proces-verbaal van de aanrijding krijgt. Wij kunnen u hierbij helpen.
 • Ga naar een arts. Better safe than sorry is het devies. Ook als u zich goed voelt is het niet verkeerd om u medisch te laten checken. Alleen een arts kan uitsluitsel geven over uw gezondheidstoestand.
 • Bewaar kopieën van facturen en overzichten van alle medische kosten, reparatiekosten, verlies aan inkomsten en alle overige aan het ongeval gerelateerde kosten.
 • Het is belangrijk dat u geen schuld bekent of iets ondertekent (dat wil zeggen geen formulieren van een verzekeraar) om uw rechten te behouden. Sommige verzekeringsmaatschappijen maken gretig misbruik van slachtoffers van ongevallen die hun rechten niet kennen. Hun doel is om de uitbetaling van claims te beperken of te weigeren.
 • Neem contact op met een ervaren auto-ongeluk advocaat om een schadeberekening te maken en te voorkomen dat u zelf fouten maakt die de auto verzekeringsmaatschappij van de andere bestuurder tegen u zal proberen te gebruiken.
auto ongeluk

Gratis juridische hulp na een aanrijding

U kunt ons gratis bellen, een gratis en vrijblijvend telefonisch consult inplannen (wij bellen u) of gebruik maken van het contactformulier of de chat-knop om direct met ons in contact te komen.

Onze hulp kunnen wij helemaal gratis aanbieden. Dat komt omdat de verzekeraar van degene die aansprakelijk is voor de aanrijding ook uw advocaatkosten moet vergoeden. Deze kosten declareren wij rechtstreeks bij de verzekeraar zodat u hier geen omkijken naar heeft en u volledig kunt richten op uw herstel.

Wat zegt de wet?

De wet bepaalt dat als u betrokken bent bij een auto-ongeluk waarvoor een ander aansprakelijk is u recht heeft op vergoeding van al uw schade.

Wettelijke verantwoordelijkheid, “aansprakelijkheid” genoemd, voor een auto-ongeval hangt vaak af van het bewijs dat een andere bestuurder iets verkeerd heeft gedaan. De andere bestuurder hoeft het ongeval niet opzettelijk te hebben veroorzaakt. Aansprakelijkheid kan ook voortvloeien uit onachtzaamheid. Vereist is dat een ander schuld heeft aan het ongeval. Bijvoorbeeld omdat diegene niet voldoende afstand hield, geen voorrang verleende terwijl dat wel moest of gewoon niet oplette. Soms is zelfs schuld niet vereist maar bepaalt de wet dat iemand hoe dan ook aansprakelijk is. Raadpleeg altijd een advocaat. Ook als u denkt dat u geen recht heeft op schadevergoeding.

TNO heeft onderzoek gedaan naar de meest voorkomende auto-ongelukken. Daaruit blijkt dat de volgende aanrijdingen vaak voorkomen.

 • Achteraanrijding (de zogeheten kop-staart botsing) 51%
 • Vooraanrijding 19%
 • Kettingbotsing 15%
 • Zijaanrijding 14%
 • Onbekend/anders 1%

Uiteraard zijn er meer situaties denkbaar. Uitgangspunt is dat de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk is voor uw schade en die moet vergoeden. Bent u of een naaste (bijvoorbeeld uw kind) betrokken geweest bij een dergelijk ongeval? Neem dan contact met ons op.

auto-ongeluk

Welke schadevergoeding kan ik krijgen als ik een auto-ongeluk heb gehad?

Als slachtoffer van een aanrijding komt u in aanmerking voor schadevergoeding. Die schadevergoeding omvat alle kosten die u heeft gemaakt als gevolg van het ongeval en alle inkomsten die u bent misgelopen. Bijvoorbeeld omdat u niet of minder heeft kunnen werken.

Een aantal veel voorkomende soorten schadevergoeding waar u recht op heeft na een auto-ongeluk:

 • Ziekenhuiskosten, fysiotherapiekosten, podotherapiekosten en andere medische kosten die niet vergoed worden door uw zorgverzekering
 • Uw eigen risico als u die heeft gebruikt als gevolg van het ongeval
 • De kosten van huishoudelijke hulp
 • De kosten van mantelzorg
 • Verlies van inkomsten en verdiencapaciteit in het verleden en de toekomst. Ook zwarte inkomsten tellen mee
 • De kosten van studievertraging
 • Andere directe materiële schade (bijvoorbeeld de schade aan uw auto, telefoon of horloge)

Ook heeft u recht op smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor het leed dat u heeft geleden als gevolg van het ongeval. Een schadevergoeding voor al uw pijn, zorgen, angst en verdriet. Deze vergoeding kan heel hoog zijn. In de rechtspraak worden soms schadevergoedingen van honderden duizenden euro’s toegewezen.

Zelfs als u de aanrijding gedeeltelijk heeft veroorzaakt, of de schade hoger is door uw fout omdat u geen gordel droeg, kunt u een schadevergoeding krijgen. In sommige gevallen wordt er dan een percentage van uw schadevergoeding in mindering gebracht door de rechter op het uiteindelijk te betalen bedrag. Toch heeft u ook in die gevallen vaak recht op veel geld. Eigen schuld is dus geen belemmering om contact op te nemen.

Waarom wij het beste advocatenkantoor zijn voor auto-ongelukken

Herhaaldelijk succes, zowel bij schikkingsonderhandelingen als in de rechtszaal; dat is de nummer één reden waarom cliënten ons advocatenkantoor kiezen en familie en vrienden naar ons bedrijf doorverwijzen als ze een auto-ongeluk hebben gehad.

Wij hebben ruime ervaring met het bijstaan van cliënten in (complexe) schikkingsonderhandelingen en juridische procedures. In tegenstelling tot bij veel letselschadebureaus die u op internet tegenkomt, wordt uw zaak bij ons altijd behandeld door een advocaat. Pas na 7 jaar opleiding wordt een advocaat onvoorwaardelijk ingeschreven. Bij juridisch adviesbureaus die u veel tegenkomt op internet werken soms überhaupt geen geleerde juristen. Wij bieden elke cliënt een uitstekende juridische vertegenwoordiging. U heeft één aanspreekpunt binnen ons kantoor en uw letselschadezaak wordt van a tot z behandeld door een advocaat.  Wij werken volgens een vast stappenplan waardoor we rust creëren in de behandeling van uw zaak maar deze ook voortvarend afwikkelen. Bij ons bent u altijd verzekerd van juridische vertegenwoordiging door een zeer ervaren auto-ongeluk advocaat met een uitstekende staat van dienst.

Terwijl sommige belangenbehartigers gecompliceerde zaken uit de weg gaan, hebben wij de ervaring en de middelen om elk type claim te behandelen. Geen auto-ongeluk zaak is te moeilijk of te complex voor ons advocatenkantoor. Wij behandelen alle soorten van ernstig auto-ongeluk letselschade. Ook whiplashzaken.

Contact

Als u of een dierbare gewond is geraakt  bij een auto-ongeluk, neem dan vandaag nog contact op met een auto-ongeluk advocaat van Hemstra Advocatuur door ons contactformulier in te vullen. Of bel ons gratis op 050 211 08 92. Wij zullen uw zaak gratis, snel en zonder enige verplichting van uw kant beoordelen.

Wij komen bij u thuis of in het ziekenhuis als u niet in staat bent om naar ons kantoor te komen. Onze hulp is voor u gratis. De kosten van onze bijstand verhalen wij op de aansprakelijke partij. Die is verplicht al uw redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeding. Onze rekening gaat direct naar de verzekeraar. Als niet duidelijk is wie aansprakelijk is dan kunnen wij onze diensten verlenen op basis van no cure no pay. Zo loopt u geen enkel financieel risico.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Uw eerste aanspreekpunt

Letselschade Adv

Rick Hemstra

Advocaat

Rick is een bevlogen en meelevende letselschade advocaat met veel ervaring. Hij heeft veel slachtoffers succesvol bijgestaan bij het verhalen van hun schade, waaronder slachtoffers van hondenbeten, auto-ongelukken, fietsongelukken, bedrijfsongevallen et cetera.