Klantbeoordeling 5/5
5/5

Schadevergoeding na een auto-ongeluk

auto-ongeluk letselschade schadevergoeding

Bent u gewond geraakt in een auto-ongeluk als bestuurder of als inzittende? Een auto-ongeluk kan uw leven op zijn kop zetten. Elk jaar raken meer dan 20.000 mensen ernstig gewond in een verkeersongeval. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Een kop-staart botsing omdat degene achter u even niet oplet of een aanrijding van de zijkant, het is zo gebeurd. Als u gewond bent geraakt, lijdt u mogelijk schade. Dit noemen we letselschade. Deze schade kunt u verhalen op degene die het ongeluk heeft veroorzaakt.

U kunt een whiplash, botbreuken of zelfs een dwarslaesie oplopen. Het kan weken of soms zelfs maanden duren voordat u weer op de been bent en zelfs dan bent u misschien nog niet volledig hersteld van uw verwondingen. Er is een kans dat u de rest van uw leven te maken krijgt met een pijnlijke, slopende blessure met forse beperkingen als gevolg. Indien een ander aansprakelijk is voor het ongeval kunt u uw letselschade op diegene verhalen.

Welke schade komt voor vergoeding in aanmerking?

De schade die u lijdt gaat verder dan de blikschade aan uw auto. U mist mogelijk inkomsten omdat u niet kunt werken of verlof op moet nemen. Tegelijkertijd maakt u extra kosten. Bijvoorbeeld voor uw eigen risico, de medisch specialist of fysiotherapie en hulp in de huishouding en om het huis. Misschien moet u zelfs wel een vakantie afzeggen of noodgedwongen verhuizen. Al deze kosten zijn aan te merken als schade die het gevolg is van het auto-ongeluk en komen voor vergoeding in aanmerking. Naast de materiele schade die u lijdt hebt u recht op een vergoeding voor het leed dat u heeft geleden. Dit is uw immateriële schade en noemen we een smartengeldvergoeding. Deze schadepost kan flink oplopen. De hoogst bekende smartengeldvergoeding die ooit in Nederland is toegewezen bedraagt maar liefst € 350.000, -.

Hoogte van schadevergoeding na een auto-ongeluk

Bijstand van een deskundige en ervaren letselschadeadvocaat op het gebied van auto-ongelukken is van onschatbare waarde wanneer u te maken heeft met de nasleep van een ongeval. Hemstra Advocatuur staat klaar ​​om u te helpen met het claimen van een schadevergoeding, zodat u uw leven zo snel mogelijk weer op kunt pakken. Dit doen wij in de meeste gevallen voor u kosteloos. De kosten van een letselschadeadvocaat komen namelijk ook voor vergoeding in aanmerking. Die claimen wij rechtstreeks bij de verzekeraar van degene die het auto-ongeluk heeft veroorzaakt.

Wij brengen uw schade in kaart en zorgen ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Buiten rechte als het kan, bij de rechter als het moet. Wij zorgen er bovendien voor dat u zo snel mogelijk een voorschot op uw schadevergoeding ontvangt zodat u zich volledig kunt focussen op uw herstel. Snel contact met een gespecialiseerde letselschadeadvocaat? Neem geheel kosteloos en vrijblijvend contact op.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Meer kennis