Klantbeoordeling 5/5
5/5

Fuß & Jankord PartG stuurt een sommatiebrief namens Great Bowery Deuschland GmbH / Trunk Archive

Fuß & Jankord

We komen het steeds vaker tegen in onze praktijk. Onze cliënten ontvangen een sommatiebrief van Rechtsanwaltskanzlei Fuß & Jankord PartG uit Duitsland. In deze brieven, die vaak worden verzonden namens Great Bowery Deuschland GmbH, worden onze cliënten gesommeerd om een fors bedrag aan schadevergoeding te betalen wegens een (gestelde) inbreuk op een copyright / auteursrecht. Vaak gaat het om het onrechtmatige gebruik van een foto.

Rechtsanwaltskanzlei Fuß & Jankord PartG

Michael Fuß & Mirko Jankord zijn twee Duitse advocaten. Volgens hun website zijn beide advocaten gespecialiseerd in het mediarecht, auteursrecht, merkenrecht, mededingingsrecht en IT-recht. In de praktijk kennen wij hun namen voornamelijk uit de brieven die zij versturen namens Great Bowery Deuschland GmbH / Trunk.

Great Bowery Deuschland GmbH & Trunk Archive

Trunk Archive is naar eigen zeggen een full service licentie-agentschap ‘dat de meest betrokken en gevraagd beeldmakers vertegenwoordigt’. In andere woorden is het een beeldbank of een zogeheten stock photo website. Zij verkopen foto’s. Trunk Archive is onderdeel van Great Bowery.

Sommatiebrief van Fuß & Jankord

Namens Great Bowery sporen Fuß & Jankord vermeende auteursrechtinbreuken op. Zij benaderen vervolgens de vermoedelijke inbreukmakers per brief.

Fuß & Jankord stellen in de meeste gevallen in de sommatiebrief dat de inbreuk bestaat uit het gebruik van een foto van Trunk Archive op uw website of uw social media zonder toestemming van de maker en zonder dat er voor de foto betaald is.  Dikwijls worden enorme schadevergoedingen gevorderd, die geenszins in verhouding staan tot de inbreuk die plaats heeft gevonden. De brief bevat doorgaans ook een onthoudingsverklaring die u dient te tekenen.

Niet zelden wordt de brief aangezien voor spam of phishing en meteen verwijderd. Hoewel dat niet onbegrijpelijk is, doet u er toch goed aan de brief serieus te nemen. Vaak zit er een kern van waarheid in de sommatiebrief van Fuß & Jankord. Indien er inderdaad inbreuk is gemaakt op het auteursrecht van hun cliënt, dan bent u in beginsel gehouden tot het vergoeden van de geleden schade. Ook heeft de auteursrechthebbende in principe recht op een getekende onthoudingsverklaring. Indien u niets doet is de kans groot dat u een dagvaarding ontvangt en voor een (Duitse) rechter moet verschijnen. Dat brengt op zichzelf al een hoop kosten met zich mee en er is een gerede kans dat u veroordeeld wordt tot het betalen van zowel de schade als de advocaatkosten van Great Bowery.

Gratis juridisch advies inwinnen.

Het is evenwel van groot belang dat u de onthoudingsverklaring die door Fuß & Jankord is opgesteld niet zomaar tekent. In veel gevallen gaat de bijgevoegde onthoudingsverklaring veel verder dan wettelijk vereist en verplicht u zich door het tekenen daarvan tot allerlei zaken waar u niet toe bent gehouden. Ook is het belangrijk dat u niet zomaar het gevorderde schadebedrag betaalt of een ander voorstel tot schikking accepteert. Het gevorderde bedrag is niet zelden veel hoger dan de daadwerkelijk geleden schade. Win daarom juridisch advies in. In vrijwel alle gevallen is een goede verdediging mogelijk.

Hemstra Advocatuur is gespecialiseerd in onder andere auteursrechtzaken naar Duits recht. Wij hebben tientallen cliënten in dergelijke zaken succesvol bijgestaan, ook tegen Rechtsanwaltskanzlei Fuß & Jankord PartG . We behandelen dit soort zaken vrijwel dagelijks. Tot op heden hebben wij altijd een rechtszaak weten te vermijden en veelal de zaak kunnen schikken voor een fractie van het oorspronkelijk gevorderde bedrag. Doorgaans wordt een schikking buiten rechte snel bereikt.

Neem meteen gratis contact op zodat wij u kunnen helpen. Bel ons, plan een kosteloos consult in of vul het contactformulier in. Het eerste gesprek is geheel gratis.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Meer kennis