Klantbeoordeling 5/5
5/5

Brief ontvangen van Photoclaim (Marcin Zielinski)

brief photoclaim zielinski

Heeft u een brief ontvangen van een Duitse advocaat (Robert Fechner, Marcin Zielinski of Filipp Bickel) namens PhotoClaim waarin staat dat u een foto hebt gebruikt zonder toestemming en inbreuk maak op het auteursrecht (Copyright Infringment Notice)? Wij hebben ruime ervaring met dit soort zaken.

Brief van Zielinski, Fechner of Bickel

De laatste tijd worden wij steeds vaker benaderd door cliënten die een sommatiebrief hebben ontvangen namens PhotoClaim. De brieven worden vaak verstuurd door Robert Fechner, Marcin Zielinski en Filipp Bickel. Zij zijn Duitse advocaten die samenwerken met het bedrijf PhotoClaim.

PhotoClaim is een bedrijf dat poogt ongeoorloofd gebruik van foto’s (auteursrechtinbreuken online te identificeren. PhotoClaim spoort inbreuken op en schakelt advocaten in om de inbreukmakers te dwingen de foto’s offline te halen en een schadevergoeding te betalen.

De door PhotoClaim gestelde inbreuk bestaat uit het gebruik van een foto op een website zonder toestemming van de auteur en zonder financiële tegenprestatie voor de auteursrechthebbende. Wanneer PhotoClaim constateert dat er sprake is van een inbreuk op het auteursrecht van een bij het bedrijf aangesloten fotograaf, wordt door een Duitse advocaat (Fechner, Zielinski, Bickel) een e-mail of brief naar de inbreukmaker gestuurd. E-mails worden vaak verstuurd vanaf het domein photography-defender.com. De brief van de heer Fechner, Zielinski of Bickel bevat doorgaans ook een onthoudingsverklaring die u dient te tekenen.

Neem de waarschuwingsbrief van PhotoClaim serieus

De waarschuwingsbrief moet serieus worden genomen. Het is belangrijk dat u uw hoofd niet in het zand steekt. Vergelijkbare zaken zijn  in het verleden met succes voor de (Duitse) rechter gebracht en de inbreukmaker veroordeeld tot het betalen van forse schadevergoedingen van duizenden euro’s. Indien u de brieven negeert lopen de kosten alleen maar verder op.  

Niet tekenen

Het is belangrijk dat u de onthoudingsverklaring of andere documenten niet tekent en dat u geen bedrag betaalt zonder eerst juridisch advies in te winnen. De onthoudingsverklaring is veel te strikt opgesteld en er zijn goede vooruitzichten voor een succesvolle verdediging.

Zelfs wanneer u de foto niet mocht gebruiken en er sprake is van een auteursrechtinbreuk loont het om in de verdediging te gaan. Er is vrijwel altijd een lagere schikking mogelijk wanneer u zelf ook een advocaat inschakelt. Een ervaren auteursrecht advocaat van Hemstra Advocatuur kan voor u onderhandelen over een schikking zodat u minder hoeft te betalen. Het is nog nooit voorgekomen dat een cliënt in een dergelijke zaak het hele bedrag hoefde te betalen. Integendeel: in sommige gevallen hoefde zelfs helemaal niets betaald te worden.

Neem contact op

Hemstra Advocatuur is een klein boetiekkantoor gespecialiseerd in onder andere auteursrechtzaken. Hemstra Advocatuur heeft veel cliënten in dit soort zaken succesvol bijgestaan. Wekelijks behandelen we dergelijke zaken met voor onze cliënten gunstige uitkomsten. Vaak wordt een schikking snel bereikt.

Neem voor juridisch advies meteen gratis contact met ons op. Het eerste telefonisch consult is altijd kosteloos. U kunt ons bellen op 050 211 08 92, of meteen een gratis consult inplannen via de knop hieronder. Het is ook mogelijk om het contactformulier te gebruiken op deze pagina.

Contact

Neem geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. We reageren uiterlijk binnen één werkdag maar vaak binnen een uur. Het eerste consult is altijd gratis. In letselschadezaken kunt u ook daarna doorgaans kosteloos bijgestaan worden door een advocaat. In andere zaken maken we duidelijke afspraken over de kosten. 

Meer kennis